Ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Τίμησε κι εφέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Τίμησε κι εφέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ για μία ακόμη χρονιά τίμησε την Εθνική  επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, συμμετέχοντας με αντιπροσωπία αθλητριών και αθλητών διαφόρων ηλικιών στην παρέλαση του Δήμου Περάματος. Με την παρουσία τους, οι μικροί αθλητές του Συλλόγου μας, τίμησαν όλους εκείνους που πολέμησαν και θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό.

Ήταν 28η Οκτωβρίου 1940 όταν η Ελλάδα είπε «ΟΧΙ» στην υποταγή, στέλνοντας το μήνυμα πως όταν κάποιος παλεύει με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για την ελευθερία του, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες και αν απαιτηθούν, στο τέλος θα βγει νικητής!

Σήμερα – 82 χρόνια μετά –  περισσότερο παρά ποτέ αναδεικνύεται η σημασία της ηρωικής ελληνικής στάσης όχι μόνο με την εθνική της έννοια, αλλά και την πανανθρώπινη. Η υπεράσπιση των αξιών της ζωής, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσα στο χώρο που αναπτύσσονται, της πατρίδας του κάθε ανθρώπου, αποτελούν ύψιστο αγαθό. Αγαθό που καλείται ο άνθρωπος να υπερασπιστεί, γιατί δυστυχώς, όπως διδασκόμαστε από την ιστορία, οι αξίες αυτές δεν είναι αυτονόητες και μπορούν οποτεδήποτε να απειληθούν.

Με το βλέμμα στη γαλανόλευκη να κυματίζει ελεύθερα και με την ευχή να μας προστατεύει η Αγία Σκέπη της Παναγίας, ατενίζουμε την επέτειο του 1940 ως μόνη απάντηση το ΟΧΙ απέναντι σε ότι απειλεί την ανθρώπινη υπόσταση.

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply