ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 – 2018

www.sedasperamatos.gr

Ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ τον Σεπτέμβρη του 2017 ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια για ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού στην πόλη του Περάματος. Μια προσπάθεια αρκετά επίπονη, αφού στο Πέραμα δεν υπήρχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε καν οι στοιχειώδεις υποδομές για ανάπτυξη των αγωνισμάτων Στίβου.

Δειλά – δειλά, με ανακοινώσεις και διαφημιστικά έντυπα που μοιράστηκαν στα σχολεία της πόλης, προσελκύσαμε το ενδιαφέρον δεκάδων γονέων & παιδιών – μικρής κυρίως ηλικίας – τα οποία προσήλθαν στο δημοτικό στάδιο Περάματος με σκοπό να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

Το δημοτικό στάδιο Περάματος μετά την ανακαίνισή του ήταν και παραμένει ένα καλό προπονητήριο  – ειδικά για μικρά παιδιά –  και παρά τις όποιες κακοτεχνίες έχουν διαπιστωθεί, ελκύει το ενδιαφέρον των αθλουμένων. Σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση των εγκαταστάσεων του σταδίου αποτέλεσε  η φύλαξη του χώρου, αφού έτσι προστατεύτηκε ο χώρος από ζημιές και καταστροφές.

Κλείνοντας την αγωνιστική περίοδο σημειώνουμε καταγεγραμμένους στα μητρώα του συλλόγου μας 138 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας από 5 έως και 34 ετών. Η μεγαλύτερη δύναμη για τον σύλλογό μας ήταν και είναι οι Ακαδημίες. Τα μικρά παιδιά γυμνάζονταν 4 ημέρες την εβδομάδα, χωρισμένα ηλικιακά σε τρεις ομάδες με διαφορετικά προγράμματα και με τρεις διαφορετικές προπονήτριες. Ειδικά  στα μικρά παιδιά καταφέραμε να περάσουμε την άθληση μέσω του παιχνιδιού. Τα μεγαλύτερα παιδιά ακολουθώντας άλλη μορφή προπόνησης, αγωνίστηκαν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ και έλαβαν μέρος σε διάφορες ημερίδες που διοργανώθηκαν από άλλα αθλητικά σωματεία Στίβου. Η φετινή  ολιγομελής αγωνιστική μας ομάδα έλαβε μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αφού με έξοδα του συλλόγου οι αθλητές και οι αθλήτριές μας συμμετείχαν σε αυτά, με σημαντικές μάλιστα επιτυχίες!

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, τον Δεκέμβριο του 2017, διοργανώσαμε στο Πέραμα εορταστική ημερίδα με την συμμετοχή 400 περίπου αθλητών και αθλητριών, περνώντας σε όλους το μήνυμα ότι μπορούμε να διοργανώσουμε αξιόλογους αγώνες και στο Πέραμα. Ήδη είχαμε προγραμματίσει αγωνιστική ημερίδα σε επίπεδο ΠΠΑ΄- ΠΚΑ΄ για το τέλος Μαΐου 2018, αλλά η έλλειψη ικανοποιητικού φωτισμού στο στάδιο της πόλης, μας απέτρεψε από την οργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας.

Ως αρνητικός παράγοντας για την αγωνιστική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε μπορεί να χαρακτηριστεί η αποχή ορισμένων γονέων αθλητών μας από τα δρώμενα στον σύλλογο. Αυτό μας έκανε επιφυλακτικούς στο να διοργανώσουμε διάφορες εκδηλώσεις αθλητικού, πολιτιστικού και επιστημονικού περιεχομένου.

Εμείς, στον ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ έχουμε στόχους και οράματα ώστε να αναβαθμίσουμε τον σύλλογο και την περιοχή μας. Αυτό που μας λείπει είναι η στήριξη από την δημοτική αρχή και από τον κόσμο, ειδικά τους γονείς των παιδιών μας. Την επόμενη αθλητική χρονιά, έχοντας τις εμπειρίες της χρονιάς που μόλις ολοκληρώθηκε, βάζουμε υψηλότερους στόχους. Στόχους που θα επιτρέψουν στα παιδιά μας να ζήσουν καλύτερες αθλητικές ημέρες.

Κλείνοντας τον σύντομο απολογισμό μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες βοήθησαν τον σύλλογο οικονομικά και ηθικά. Ευχαριστούμε επίσης εσάς, τους γονείς που μας εμπιστευθήκατε τα παιδιά σας και ιδιαίτερα τις προπονήτριες που απασχολήθηκαν στον σύλλογο την συγκεκριμένη περίοδο δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ραντεβού στις 3 Σεπτέμβρη για την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε …

Leave a Reply

%d bloggers like this: