12 τρόποι για να αγαπήσετε την άσκηση

www.sedasperamatos.gr

Είναι η άσκηση τελευταία στον κατάλογο με τις προτεραιότητες σας;
Πολλοί παραπονούνται ότι δεν έχουν χρόνο. Το πραγματικό πρόβλημα ίσως είναι ότι σιχαίνεστε την άσκηση. Οπότε, ποτέ δεν θα γίνει προτεραιότητα.

Αν βρείτε ένα τρόπο που να ευχαριστιέστε την άσκηση θα ανατρέψετε την τάση αποφυγής και μπορεί να φτάσετε να ασκείστε 5-6 φορές την εβδομάδα.

Ακολουθούν συμβουλές για να κάνετε την άσκηση κάτι που πραγματικά θέλετε.

Κάντε την συνήθεια. Απομακρύνετε το στοιχείο της σκέψης. Αν μπορείτε να κάνετε την άσκηση συνήθεια, τότε είναι πιο εύκολο να συνεχίσετε. Ακολουθούν συμβουλές για να σας γίνει συνήθεια.

Βρείτε παρέα. Βρείτε κάποιον να έρχεται μαζί σας στο γυμναστήριο. Κάποιον που να ασχολείται με την υγεία του. Όχι μόνο κοινωνικοποιήστε με κάποιον όσο είστε εκεί αλλά έχετε κάλυψη σε περίπτωση που μόνο η παρακίνηση δεν είναι αρκετή για να σας οδηγήσει εκεί.

Βελτιώστε το επίπεδα πρόκλησης. Δυο κακοί τρόποι να αρχίσετε την άσκηση: α)Τρέχετε μέχρι να εξαντληθείτε. Β) Πηγαίνετε στο γυμναστήριο, περιφέρεστε, δεν κάνετε τίποτα έντονο και γυρνάτε σπίτι.

Στη μια περίπτωση η πρόκληση είναι πολύ ψηλά και στην άλλη δεν υπάρχει καμία πρόκληση. Ο στόχος είναι να θέσετε μια ρουτίνα που να αποτελεί πρόκληση χωρίς να σας βαραίνει. Η πρόκληση είναι σημαντική για τη διασκέδαση.

Βάλτε στόχους. Βάλτε στόχους όσον αφορά τη φόρμα, για να νικήσετε προηγούμενα ρεκόρ. Οι στόχοι φόρμας κάνουν το γυμναστήριο παιχνίδι, όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε προηγούμενες επιδόσεις στο τρέξιμο ή στα push-ups.

Ξεπεράστε τη ζώνη άνεσης. Αν προσέχετε πώς σας βλέπουν οι άλλοι, έχετε ένα εμπόδιο όσον αφορά την ικανοποίηση από την άσκηση. Κλειδί είναι να συνηθίσετε. Όταν συνεχίζετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο δίνετε λιγότερη προσοχή στους γύρω σας και περισσότερη άσκηση.

Πειραματιστείτε. Μη μένετε στην ίδια ρουτίνα. Δοκιμάστε διαφορετικές δραστηριότητες. Υπάρχουν διάφορες για να ακολουθήσετε. Αν δεν σας αρέσουν τα βάρη ή το τρέξιμο δοκιμάστε αθλήματα, πολεμικές τέχνες ή χορό.

Μουσική. Η μουσική μπορεί να ενισχύσει την άσκηση. Πολλοί βρίσκουν το τρέξιμο δυο φορές πιο διασκεδαστικό με τη μουσική.

Σύντομη άσκηση. Δεν έχετε πολύ χρόνο ή ενθουσιασμό που να διαρκεί; Πηγαίντε για μόλις 20 ή 30 λεπτά. Η άσκηση μικρότερης διάρκειας μπορεί να είναι καλύτερη σε σχέση με την άσκηση μακρύτερης διάρκειας αν η ένταση είναι υψηλότερη και ως αποτέλεσμα συγκεντρώνεστε καλύτερα.

Leave a Reply

%d bloggers like this: